1991 óta működik a makói Hagymaházban az újjáalakult díszítőművészeti szakkör. Jelenleg l6 tagunk van.

Fő tevékenységünk a dél-alföldi fehérhímzések feldolgozása, melynek mintakincsét Makón és a környező községekben - főleg Apátfalván és Magyarcsanádon - gyűjtötték össze.

Erdei Gáborné tervező, szakkörvezető munkája kiterjed a fehér hímzéseken kívül hazánk más tájegységeire is: Drávaszög, Hövej, Gömör, Kalotaszeg, Mezőség és Hódmezővásárhely /egyszínű/ hímző kultúrájának mintakincsét dolgozza fel a mai kor igényeinek megfelelő lakástextileken. Több mint négyszáz tervet rajzolt eddig, melyből 272 db a fehér hímzés, és ebből 88 darabot zsűriztetett le 1992 óta. A kivitelezők rajta kívül a díszítőművészeti szakkör tagjai. 155 zsűri száma van: 80A és 75 B kategóriás hímzés.
Fontosnak tartja hímző kultúránk bemutatását, megismertetését.

Munkáinkkal 105 nemzetközi, országos, megyei és kistérségi kiállításon vettünk részt és 23 önálló kiállításunk volt - Makón, Szegeden, Maroslelén, Földeákon, Csanádpalotán, Nagylakon és Erdélyben: Marosvásárhelyen és Mezőfelén.

Külföldre is eljutottak munkáink: USA Ohio állam, Németország, Olaszország, Lengyelország Szlovákia, Franciaország és Finnország.